Blog

Az Európai Unió ma a szerencsejátékokra vonatkozó jogszabályok szempontjából az egyik példaértékű régió. A szerencsejáték, mind offline, mind online, ott legalizálásra kerül, és a többségre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, amelyeket minden EU-tagállam számára fejlesztettek ki. Talán az egyetlen kivétel ebben a pillanatban Németország, amelynek az online szerencsejáték szabályozására vonatkozó törvénye sok kérdést vet fel mind az Európai Unió vezetői, mind a szerencsejáték-piac szereplői közül. Nézzük részletesebben a német szerencsejáték-szabályozás sajátosságait, és milyen módosításokat várunk el a közeljövőben.

A szerencsejátékra vonatkozó jogszabályok ma hatályosak

Németország területileg 16 kerületre oszlik, amelyet “földek” -nek neveznek. Az Egyesült Államokhoz hasonlóan minden kerületben vannak szabályok a szerencsejátékokról. És annak ellenére, hogy Németországban a szerencsejáték teljesen legalizálva van, szabályozásukra nincs egységes jogalap.

A földi kaszinók mindegyike többé-kevésbé tiszta: van egy engedélyezési rendszer, és minden kerületben – saját szabályai és korlátozások. Ez például: a játékosok kora, a szerencsejáték ideje stb. Ez így van: egyes körzetekben 18 éves kortól (pl. Berlinben) játszhatsz, és néhány – csak 21 éves kortól (pl. Baden-Baden). A németországi szerencsejáték-létesítmények adója magas, és összességében meghaladja a jövedelem 80% -át.

Ami a szerencsejátékot illeti az interneten, a legtöbb német kerület még nem fogadta el azokat a törvényeket, amelyek lehetővé teszik számukra a törvényes munkavégzést. És nincs online kaszinó: akár saját, akár külföldi. A casinoss.de webhely csak azokat tartalmazza, amelyek törvényesen működnek. A törvény által megengedett szerencsejáték egyetlen jogi formája a lóversenyekre érvényes fogadások. De ez az üzlet szinte teljesen monopóliuma az államnak, ami nem nyújt lehetőséget a német piacra való belépéshez a külföldi bukmékerek számára.

Mindezek a tények alapjául az állítások és az eljárás tárgya az EU Tanácsa, mivel Németország jelenlegi törvényei nem felelnek meg az uniós jogi aktusok követelményeinek, és nem teszik lehetővé a külföldi szolgáltatók számára, hogy szabadon működjenek a német piacon.

A jogalkotási korlátozások következményei

Milyen következményekkel jár az ilyen jogalkotási jellemzők? Az ipar fejlődése elmarad: a hatóságok nem engedélyezik a saját szerencsejáték-üzemeltetők aktív fejlesztését, és nem képesek a külföldi online kaszinók tevékenységének egyszerűsítésére. Ennek eredményeként az árnyékpiac logikai fejlődése és az offshore vállalatok jövedelmének növekedése következett.

Ezenkívül az utóbbi években számos nagy európai szereplő kénytelen volt elhagyni a német online piacot. 2015-ben öt legnagyobb póker oldal véget vetett a munkájuknak, miután az egyik játékos büntetőeljárás alá esett.

Elméletileg a német játékosoknak lehetőségük van külföldi online kaszinókban játszani, amelyek elfogadják az amerikai dollárban és euróban fizetett készpénzeket. Az elmúlt években azonban a német hatóságok szigorították az ellenőrzési politikát, és egyre inkább alávetették az állampolgárokat az online szerencsejátékok büntetőeljárásáért. A német büntető törvénykönyv 285. §-ának megfelelően a játékosok bűncselekményt követnek el, amelyre 180 napi fogadást vagy legfeljebb hat hónap börtönbüntetést szab ki.

Mindez volt az oka annak, hogy ma a német költségvetés nagy pénzösszegeket veszít, amelyek a jövedelmező szegmensből érkezhetnek az államkincstárba. A 2015-ös adatok szerint a szakértők jelentősen csökkentették a szerencsejátékból származó bevételeket ebben a régióban.

A következő jogszabályi változások

Eddig két ítéletet hozott a Német Szövetségi Közigazgatási Bíróság és az Európai Bíróság. Közvetlen követelményeket tartalmaznak a német hatóságok számára, hogy a szerencsejátékokra vonatkozó jogszabályokat összhangba hozzák az EU online szerencsejáték szervezésével és ellenőrzésével kapcsolatos követelményeinek. Ennek alapján Németországban módosították a jelenlegi szerencsejátékra vonatkozó jogszabályokat.

De az új tervezet néhány pontján a szakértők és a piaci szereplők még mindig számos kérdést vetnek fel. Ha a szerencsejáték-üzemeltetők engedélyezésének részletei, amelyek tevékenységei a sportfogadásokra vonatkoznak, többé-kevésbé egyértelműek és kényelmesek minden fél számára, akkor az online kaszinó működését, mint korábban, teljesen figyelmen kívül hagyják. Más szóval: az online kaszinók törvényileg nem megengedettek, azaz tilosak lesznek.

Ezért a szakértők erőteljesen kifogásolják ezt a dokumentumot, és napjainkig mind a médiában, mind pedig a szerencsejátékokkal foglalkozó németországi tárgyalásokon fűtött viták tárgyát képezik. Ez azt jelenti, hogy a törvényjavaslat módosításainak módosítása, amely számos jogi eljárással összhangban hatályba lép, még nem 2018 előtt, még módosítható.

Share on Facebook

Nincs hozzászólás

Még nincs hozzászólás.

Szóljon hozzá!

belépésregisztráció