kinek

Egyéni coaching

 

Vezetőknek

Életünk nagy részét munkahelyünkön töltjük. Ennek következtében a vezető beosztottai  életének nagy részére hatással van. Tőle függ, milyen minőségben telik el az életnek ez a része: milyen hangulatban mennek haza családjukhoz a beosztottai, gyomorfekélyt kapnak vagy szárnyalnak, kiteljesednek. 

Ezért foglalkozom vezetőkkel: ha csak egy kicsit is jobb emberré és vezetővé válnak, sok ember életére vagyok jó hatással.

Az én ügyfeleim olyan vezetők, akik

  • odafigyelnek saját gondolataikra, viselkedésükre és másokra gyakorolt hatásukra,
  • felelősnek érzik magukat saját viselkedésükért és kollégáik munkahelyi jóllétéért,
  • kételkednek, nyitottak új gondolatokra,
  • célokat tűznek ki maguk elé,
  • bátrak új dolgokat kipróbálni,
  • értékeik mentén élnek,
  • munkájukat önmegvalósításuk, önkifejezésük részének tekintik, ezért szeretnének abban a legjobbak lenni.

Nem csak vezetőknek

Mindegy, hogy Ön hány éves, milyen nemű, milyen cégnél és milyen pozícióban dolgozik, ha szeretné jobban – és örömmel – csinálni, amit csinál, vagy már tudja, hogy váltani szeretne, akkor Ön a fenti kategóriába tartozhat!

Fejlődésre vágyó felnőttként, vezetőként lehetősége van átélni egy segítő kapcsolatot, inspirációt, önbizalmat kapni egy coachtól.

Hozza el kételyeit, kérdéseit, problémáit, és támogatásommal kitalálja, megtervezi, megcsinálja mindazt, ami céljaihoz elvezeti.

Team coaching

Együtt könnyebb fejlődni! A team coaching a legjobb módszer munkahelyi közösségeknek, ha szeretnének kreativitásukat kibontakoztatva, összetartó csapatként, őszinte légkörben dolgozni, sőt együtt szárnyalni. 

Olyan csoportoknak is kiváló fejlesztő módszer, akik nem együtt, hasonló – vagy akár különböző – munkakörben dolgoznak egy cégnél. Hiszen mindenki saját problémáján dolgozik, a többiek segítő-támogató hozzájárulásával. Egy védett, őszinte, empatikus csapatban.

 

Tréning

Projektmenedzsereknek: az emberekkel való bánás művészetének elsajátítása érdekében. Azoknak ajánlom, akik már rájöttek, hogy a legjobb PM szoftver, IT rendszer, “hard” PM eszköz sem fogja munkára bírni, együttműködésre rávenni, motiválni a csapattagokat. A “task” delegálása nem elég, a jó telkó eszköz sem eredményez hatékony értekezletet. Meg kell tanulni, hogyan működnek az emberek és a csoportok.

Vezetői csapatoknak, vezetői identitásuk, készségeik fejlesztése céljából. Vagy éppen a közös vezetői munka megerősítése érdekében.

Munkahelyi egységeknek, csoportoknak, együttműködés, kommunikáció, konfliktuskezelés fejlesztése céljából.

 

Nyitóoldal

belépésregisztráció