referenciák

Coaching

 

Coaching projekt menedzsereknek

Gabit ismertem még tanácsadás előtti korszakából, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy őt keressem meg, mikor úgy éreztem elakadtam. Mind a munkámban, mind a magánéletemben teljesítettem a korábban kitűzött céljaimat, ezért azzal fordultam hozzá, hogy építsünk fel egy 3-5 éves élettervet. Körülbelül fél évet dolgoztunk együtt, nagyjából havi rendszerességgel találkoztunk. A két alkalom között színes házi feladatokat kaptam. Egyesével végig kellett gondolnom az életterületeket, hol mi a fontos és mik a prioritások, ugyanakkor színes, kreatív feladatokat is kaptam, amelyek megkönnyítették az új ötletek felszínre hozását. Az egész folyamat alatt azt éreztem, hogy szeretettel, magabiztosan vezetnek, ami lehetővé tette számomra, hogy valóban szembe tudjak nézni kihívásaimmal, a magam előtt is rejtett motivációimmal. A folyamat befejeztével világossá vált a következő néhány év fő célja, melléktermékként pedig mindennapi munkám során magabiztosabb lettem, könnyebben kezelem a stresszes helyzeteket és állapítom meg a prioritásokat.

 Fogassy Kati (projekt menedzser, Richter Gedeon Nyrt.)

 Nekem az volt a legjobb az én coacholásomban/fejlődésemben, hogy miközben Gabi segítségével sikerült letisztítani a célt (nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz dolog!), Gabi személyre szabottan az én adott helyzetemből, személyiségemből kiindulva mutatta meg, hogy milyen lépéseken keresztül juthatok el a célomhoz. Éreztem, hogy odafigyel rám, és olyan személyre szabott feladatokat, irodalmat és visszajelzést kaptam Tőle, amitől elámultam.

Coacholásom alatt Gabival közösen találtuk ki, hogy milyen lépéseken keresztül tudom elérni a célomat, és én a rendszeres találkozások alkalmával beszámoltam az eredményeimről és erre alapozva kaptam az újabb segítséget. A feladatokat azonban egyedül hajtottam végre és mivel be kellett róla számolnom, így nem tudtam elmismásolni, tehát teljes felelősséget kellett vállalnom a tetteimért.

Az is nagyon jó volt, hogy minden találkozásunk után le kellet röviden írnom, hogy melyek voltak a legfontosabb felismeréseim a találkozón, mi az amit a következő találkozóig ki akarok próbálni, el akarok kezdeni, meg akarok valósítani. Azt is megbeszéltük, és le is kellett írnom, hogy vajon a következő találkozón milyen témát kellene tisztázni és milyen támogatást kívánok ehhez Gabitól. Így tudott mélyen bevésődni az agyamba a megbeszéltek és ráadásul ez által a felelősség is nálam maradt.

A coach-olás alatt megerősödtem abban a hitben, hogy a legjobb képességeimre alapozva kell elérnem a célomat, és a visszajelzések alapján nagyon nagy lépéseket haladtam előre. Rájöttem, hogy a gyengeségeim miből adódnak és így sokkal elfogadóbb lettem magammal és a körülöttem élő emberekkel (pl.: a projektemben dolgozó munkatársak, családom). Ráadásul ebből a helyzetből kiindulva sokkal többet tudok kihozni belőlük is. Az önismeretem fejlődésével sokkal jobban oda tudok figyelni másokra, szorongásom csökkent, önbizalmam nőtt. Plusz ráadás, hogy a coacholás alatt megtanultam olyan technikákat, ok-okozati összefüggéseket, melyek használatával akkor is tudom fejleszteni magam, belső harmóniámat helyreállítani, ha már nem dolgozunk együtt Gabival. Olyan „segéd fonalat” adott Gabi, ami egész életemre elkísér.

Krisztik Ágnes (projekt menedzser, Richter Gedeon Nyrt.)

 

Vezetői coaching

Sikeresen választottam coachot, mert nagyon hamar kialakult Gabival a teljes bizalom légköre, melyben tabuk nélkül lehetett érinteni minden témát. Őszinte figyelmet, értő, irányítást kaptam az egész coaching folyamat során. Olyan bennem rejlő kincsekre hívta fel figyelmemet, melyek nélküle még mindig ott porosodnának valahol személyiségem egy elfelejtett, sötét zugában. A Gabival együtt végzett munka máig tanulságokkal szolgál számomra.  

Vadászi Árpád (vezető, Hungarocontrol)

 

Coaching vállalkozóknak

 Köszönettel tartozom Gabinak, mert legalább átgondoltam, elejétől a végéig, hogy egyáltalán mit akarok, mire vagyok képes, mi fér bele az időmbe, mit hogyan kell megközelíteni: magyarul: nem lehet eszetlenül nekiállni egy új vállalkozásnak! Szorosan kapcsolódik a vállalkozásom működtetéséhez, de önmagamban kellett bizonyos dolgokat “kezelni”. Profizmusát mutatja, hogy ugyanazt találta meg “kezelendőnek”, amire más is már rávilágított. Csak Gabi a vállalkozás irányából indult. Gabi minden alkalomra felkészült belőlem, hozott különböző megbeszélendőket, feladatokat, célzottan kérdezett. (Hallottam másokról olyan panaszt, hogy csak leült a coach és azt sem tudta, szinte kivel beszél.) Én nem egy voltam a sok közül, hanem én ÉN voltam. Nagyon köszönöm neki a lehetőséget, mert egy igen érdekes “beszélgetés-sorozaton” vehettem részt, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kicsit máshogy tekintek a jelenlegi “működésemre”. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Katafay Ágnes (HR tanácsadó vállalkozó, HR ABC Kft.)

 

Tréningek

 

Néhány mondat az összesített értékelésekből ….

Trénertársam: Olusoji Owolabi

 

Tréning projekt menedzsereknek

-          A trénerek hozzáállása, rugalmassága, és barátias légkör. Ezek mind segítettek megérteni, feldolgozni az adott témát.

-          A trénerek, a módszerek, a kommunikáció a tréning alatt és a kialakított légkör, és mindenekelőtt a témák. Fontosak, relevánsak, jól hasznosíthatók.

-          Nagyon hasznos volt látni és megtanulni, hogy a mennyi készség, képesség tartozik a PM munkához.

-          Segített javítani a projektjeim kommunikációján, az érdekek azonosításán és kezelésén, és azokon a kritikus pontokon, amiket fejlesztenem kell.

-          Élvezetes, interaktív, trénerek óriási tapasztalata, profizmus. Figyelem állandó ébren tartása mindig megvolt. Módszertani hátteret/elméletet csak röviden, minden mellé lebontva.

-          Nagyon tetszett a megvalósítás és a feladatok. Hasznos önismeretre tettem szert, amire nem számítottam.

-          Sok konkrét személyes tapasztalat. Nagyon felkészültek voltak, jól irányították a beszélgetéseket. Nem voltak kihasználatlan idők, nem mentek félre a beszélgetések.

(IT Services Hungary, projekt menedzserek)

 

Tréning fiatal vezetőknek

-          Látszik, hogy régóta a szakmában vannak, több trainingen is vettem már részt, de velük nagyon nyitottan tudtam együtt dolgozni. Thanks Gabi and Olu for your dedication and professionalism.

(IT Services Hungary, frissen előléptetett középvezetők)

 

-          A trénerek valóban a legmesszebbmenőkig igyekeztek alkalmazkodni a résztvevőkhöz, és igyekeztek a bennünk már meglévő tudást is kamatoztatni.

-          Tetszett, hogy a trénerek nyitottak voltak a felvetésekre, saját élmények megbeszélésére, képesek voltak akár flexibilisen eltérni az anyagtól is, ha a csoport érdeke azt kívánta meg.

-          Profik voltak a trénerek, végtelenül segítőkészek, megértőek.

(IT Services Hungary, csoportvezetők)

 

-          Felkészültek, odafigyelnek, nem érzem rajtuk az erőltetettséget. Ez megnyugtató.

-          Változatos feladatok és jól felépített anyag. Az elméleti részt is nagyon élveztem és szemléletesen adtátok elő.

-          Folyamatosan fenntartják az érdeklődésemet, vidám hangulat.

(Unisys, csoportvezetők)

Nyitóoldal

belépésregisztráció